lauantai 15. lokakuuta 2011

Oh BeHave!

Huh! BH-koe takana ja saatiin hyväksytty suoritus :) Suuret kiitokset MPKY:n väelle mukavasta kokeesta. Ihmiset olivat hyvin rentoja ja avuliaita, jäi todella hyvä mieli kokeesta :) Koirakkoja oli paikalla vain kaksi, eli meidän lisäksi myös toinen bortsu, Briskness Imelda. Molemmat koirakot pääsivät kokeesta läpi :)

Marneus pääsi ekana paikkamakuuseen ja sitten tottikseen. Paikkamakuu oli noin 9,5 minuuttia pitkä. Tuomarina toimi Leila Weide. Tässä arvostelu:

Seuraaminen kytkettynä: Puutteellinen
Seuraaminen vapaana: Erittäin hyvä
Istumisliike: Puutteellinen
Maahanmeno ja luoksetulo: Hyvä
Paikallaolo häiriön alaisena: Erinomainen


Seuruu hihnassa oli todella huonoa. Marneus haahuili siellä täällä, ei tietoakaan oikeasta paikasta tai kontaktista. Ilman hihnaa meni jo paljon paremmin, koira piristyi selvästi ja tajusi, mikä on jutun juoni. Henkilöryhmät menivät molemmissa seuruissa aika kehnosti, Marneus moikkasi ihmisiä ihan reilusti ja vapaana seuruussa meni vielä yhden tytön viereen istumaan perusasentoon! :D Istumisessa oli valunut maahan, harmi juttu. Maahanmeno ihan ok, saisi olla nopeampi ja luoksetulossa tuli suoraan perusasentoon. Paikkamakuusta olen tosi tyytyväinen, Marneus kyllä katseli kentän tapahtumia, muttei ollut missään vaiheessa sinkoamassa minnekään :)

Tässä video seuruusta ilman hihnaa.Kaupunkilenkki suoritettiin Mikkelin keskustassa. Marneus oli alkuun aika ADHD, ihmetteli perässä kulkevia ihmisiä, mutta oli ihan fiksusti. Mitä nyt moikkasi henkilöryhmässä ihmisiä aika reippaasti ja meinasi sukeltaa autoon sisälle :D Tässä video kaupunkiosuudesta:

Marneus otti emännän jännityksen taas itseensä, oli sijaistoiminnoilla. Varsinkin tuomarin selittäessä tottiksen suoritusta, Marneus vinkui ja inisi, haukotteli, söi ruohoa, nuuski maata, hyppi emäntää vasten, hinasi peppuaan pitkin poikin ja jahtasi häntäänsä :D Että pieni ADHD- tapaus. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, BH-koe läpäisty ja uusi koulutustunnus Marneuksen nimen eteen. Koira tunnetaan nyt nimellä BH TK1 Marnonen :D
Saatiin hieno BH-pinssi muistoksi.

11 kommenttia:

 1. Laitoin sulle muuten myös haasteen blogiini.. Vähän hassuja tällaiset, enkä yleensä harrasta, mutta hei, tämähän voi tuoda hyvää mieltä ihmisille! :) Ja mikä parempi tilanne antaa tunnustusta kuin läpäistyn BH-kokeen jälkeen ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :D Jaaha, mitähän sitä oikein kertoisi :D

  VastaaPoista
 3. Oikein paljon onnea Heidi ja Marneus! Hienoa!!!

  VastaaPoista
 4. Onnea paljon BH:sta!!

  Imelda onkin muutens meijän Manun tyttö!! eli onnea molemmille koirakoille roppakaupalla!!

  T: Sanna & co

  VastaaPoista
 5. Kiitos Sanna ja kumppanit! Marneus ihastui Saniin heti, oli nätti tyttö :) Onneksi nuorimies pystyi kuitenkin keskittymään kokeeseenkin, vaikka oli alkuun sydämenkuvat silmissä :D

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa! Onnea hurjasti BeeHoo Marnoselle ja kuljettajalle. Todistetusti hyvinkäyttäytyvä koiruli! ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Mia! Kyllä Marneus ainakin joskus osaa käyttäytyä :D

  VastaaPoista
 8. Onnea läpimenneestä BH-kokeesta!

  VastaaPoista