sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Karvaterapeutti ja julkkis!

Olipas mukava piristys yötyöhön, kun aamupostia hakiessa huomasin Valkeakosken Sanomien etusivulla oman koiran poseeravan :) Marneus on tosiaan ollut mukanani työpaikallani vanhainkodissa hoivakoti Wäinämöisessä asukkaita ilostuttamassa. VS:n toimittaja tuli meitä haastattelemaan viime viikon torstaina, tehtiin silloin Marneuksen kanssa 14 tunnin työpäivä. Tuo oli herran kymmenes työpäivä :)

Kyseisellä osastolla lähes kaikki asukkaat ja hoitajat ovat koiraihmisiä, joten Marneus on hyvin odotettu vieras. Muutama asukas hieman aristelee koiria, mutta kiinnostuneina seuraavat Marneuksen leikkimistä ja välillä kyllä pyytävät jos koiraa saisi silittää :) Marneus osaa olla hurjan nätisti vanhusten parissa. Käy pyytämässä rapsutuksia pusuttamalla asukkaita käteen tai polveen tai milloin mihinkin ja parkkeeraa itsensä sohvalla istuvien asukkaiden viereen. Asukkaiden ruokaillessa Marneus lepäilee omassa häkissään (en ole niinkään huolissani koiran kerjäämisestä, mutta muutaman mummon mielestä herra on niin kovin laiha -ei muuten ole! :D- ja antaisivat kaiken sapuskansa herralle :)




Marneus viihdyttää asukkaita ja hoitajia myös temppuilemalla kaikkien halukkaiden kanssa, esim. tokon alokasluokan liikkeet ovat kohta kaikilla hallinnassa :D Kevään edetessä Marneus pääsee asukkaiden seuraksi ulkoilemaan ja kaikenlaisia temppuja aina maassa makaavan ihmisen ilmaisusta jumppapiirin liikkeiden näyttäjäksi on suunnitteilla :)


 
 
Pieni painovirhepaholainen on juttuun livennyt; Marneus siis on osastolla mukana muutaman kerran viikossa. Ei 14 tuntia joka ikinen päivä, kuten jutussa vihjataan :D Omaisilta tulleessa palautteessa suurin osa kertoi, että heidän puolestaan koiruus voi olla osastolla vieraana vaikka joka päivä. On mennyt tuon kanssa faktat sekaisin :)
 
 
 


Työpäivän päätteeksi on mukava päästä hankeen pyörimään:




4 kommenttia:

  1. Onpa kiva, kun Marneus käy sun mukana asukkaita ilahduttamassa! Tykkäävät varmasti ja tuo hurjaa vaihtelua viikkoon, kun koira on siellä välillä touhuissa mukana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mielenkiintoista katsella, kun osa asukkaista on niin dementoituneita, etteivät juurikaan muista mitään, esim. omaa nimeään, mikä vuodenaika on jne. Mutta Marneuksen he kyllä muistavat! :) Vaikka onkin hiukan erikoisempi nimi, niin se tulee kuin apteekin hyllyltä :D

      Poista
    2. Ihana karvaterautti-Marneus! Tuossa kierimiskuvassa sitä selvästi naurattaa :)

      Poista
    3. Juu herralla on pieni hepuli siinä taas menossa :D

      Poista