lauantai 27. huhtikuuta 2013

Kuulumisia

Seinäjoen reissusta kirjoitin SBCAK:n foorumille suht kattavan viestin, joten kopioin sen tähän kun en jaksa uudestaan kirjoitella samoja asioita :)

Tänään käytiin Seinäjoen Eläinklinikalla Rintasalon vastaanotolla. Luupiikkejä ei leikattu, kun ne kasvaisivat sitten takaisin. Ovat kuin rikkaruohoja lekurin sanojen mukaan. Molemmat olkapäät tähystettiin, jotta nähtäisiin ruston tila (ei näy röntgenkuvissa). Tässä Marneuksen lääkärikäynti ja hoito-ohjeet:

"Olkanivelten tutkimus tähystyksellä (artroskopia). Molemmissa nivelissä on rustovaurio olkaluun nivelpinnan takaosassa ja vastaavassa kohdassa lapaluun pinnalla. Irtopaloja nivelissä ei ollut. Molemmissa olkanivelissä on kroonisen niveltulehduksen muutoksia. Vain pienellä alalla kummassakin nivelessä oli akuutti tulehdusreaktio.

Niveltulehduksen hoitona ensin Rimadyl 1 tabletti päivässä 10 päivän ajan. Sen jälkeen Cartrophen- niveltulehduslääke 4 kertaa viikon välein. Ulkoilu vain kävelyä kuukauden ajan. Sen jälkeen palataan normaaliin liikuntaan.

Nivelten nivelrikon vuoksi ajoittaista ontumista todennäköisesti tulee esiintymään jatkossakin. Hoitona lääkehoito tarpeen mukaan."

Eipä tullut käynnillä ilmi mitään uutta, mitä ei jo tiedettäisi. Rimadyliä Marneus on muutenkin saanut tarpeen mukaan kuureina. Harrastuksista kyselin, vastaus taas jo ennalta selvä, eli ei etupäätä kuormittavaa fyysisesti raskasta liikuntaa kuten agilityä tai pk-tottiksen esteitä. Uida saa ja pitääkin, se on mitä parhain hoitomuoto nivelrikkoiselle koiralle.

Päivä kerrallaan mennään ja koiran vointia seurataan. Varmaan aikaisintaan puolen vuoden päästä katsotaan olkapäiden tilanne uudestaan, että ovatko esim. Cartrophen- pistokset auttaneet (viimeksi Marneus sai neljän pistoksen satsin vuoden vaihteessa) ja millä vauhdilla luupiikit kasvavat. Ainakin oman mielenrauhani takaamiseksi haluan seurata olkapäiden tilaa säännöllisesti.

Huoh..
 Muutoksia on tulossa, meidän poppoo muuttaa Poriin toukokuun aikana. Siellä sitten asustellaan ainakin vuosi tai pari :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti