keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Kesän menoja

Tämä kesä on ja tulee olemaan hyvin koiran lihashuoltopainotteista. Osteopaatille ja koirahierojille ollaan menossa useaan otteeseen, samoin lähes kaikki koiran liikkuminen yritetään toteuttaa kropan parhaaksi (alku- ja loppuverryttelyt jne).

Kesän kalenteri näyttää tällä hetkellä tältä:

28.6. osteopaatti Tampereella
13.7. koirahieroja Tampereella
19.7. osteopaatti Tervakoskella
27.7. Pori KV- näyttely
15.8. koirahieroja Porissa
17.8. Speko elokuun harjoitus (tämä on vielä epävarmaa, otanko Marneuksen mukaan vai menenkö paikalle ns kuunteluoppilaaksi ilman koiraa. Katsotaan.. )

Tämän pidemmälle ei oikein voi mitään suunnitella, kun ei ole tietoa työvuoroista.

Kiinnostaisi suorittaa Marneuksen kanssa syksyn aikana raunioiden soveltuvuuskoe, joko pk tai pelastuskoiraliiton puolelta. Pelastuskoiraliitolla on ainakin kokeita mukavasti tulossa. Ovat aika erilaisia nuo kokeet, erityisesti tottiksen osalta. Palveluskoiraliiton tottisosuutta ollaan nyt pääosin treenattu, se kun sisältää paljon enemmän liikkeitä kuin Pelastuskoiraliiton koe. Palveluskoiraliiton koe on oikeastaan Marneukselle aika mukava, kun esteitä on kolme, kooltaan 40cm, 60cm ja 80cm. Koiran tulee hypätä tai kiivetä esteiden yli, ei tarvitse metristä hypätä kapula suussa edes takas. Aiemmin olisin kirjoittanut tuohon lisäksi metrinen ja A-este, mutta kerran treeneissä olin seuruusta lähettämässä Marneusta hyppäämään 60 cm pystyesteen, herra lukitsi katseensa A-esteelle ja kiipesi sen yli! :D Heti ensimmäisellä kerralla puhtaasti yli ja olisi mennyt toistamiseenkin, kun jäi kyttäämään estettä ja odotti lupaa lähteä. Omituinen tapaus.

Seuruussa ainoa ongelma on vireen noustessa se, että Marneus painaa ihan älyttömästi mun jalkaani vasten. Ei tuo koiraa haittaa ja pk-puolella mitä enemmän koira painaa, sen parempi! :D Mutta itseäni huolettaa olkapäiden olotila, kun oikea puoli on herralta kuitenkin leikattu ja hinkkaa sitä koko painollaan jalkaani. Tämän takia meidän kävely on hiukan vaikeaa, kun yritän varoa koiran etuosaa ja toinen vaan puskee ihan täysillä :D Koirankantoa ja tunnelin läpi ryömimistä ollaan myös treenattu, tunneli on hurjan kiva Marneuksen mielestä. Paikkamakuuta ollaan myös otettu lähes aina ennen tai jälkeen treenien. Ja raunioilla/ metsässä on tullut oltua noin kolmisen kertaa viikossa :)


2 kommenttia:

 1. Missä SPKL:n kokeessa on tuollaiset esteet? En ole lukenut uusittuja sääntöäjä, mutta ennen ei tuollaisia ole ollut. Ketteryystelineet ovat edelleenkin aika samanlaiset kuin mitä olen treenannutkin. Joitain hiomisia pitäisi tehdä, jos sinne mielisi.
  Kettistelineet ovat muutenkin mukavat- pöydät vain teetättävät työtä!

  Teillä opn kovasti menoja! Mukavaa ainakin Marneuksen kannalta! Käsittelyt tuntuvat varmaankin hyvälle!
  Nauttikaa kesästä ja kaikesta kivasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta sivulta 36 alkaen on rauniokoe ja nuo esteet on selvitelty tarkemmin sivulla 43: http://www.palveluskoiraliitto.fi/PELASTUSsaannot.pdf

   Juu Marneus kyllä tykkää, kun pääsee roplattavaksi :)

   Poista